Beveiligingsmonitor toegang, klimaat en vandalisme

Question

Verspreid over heel Nederland staan ze; duizenden straatkasten die onderdeel zijn van het netwerk waardoor wij kunnen internetten en telefoneren. Deze straatkasten worden regelmatig geïnspecteerd zodat de kwaliteit van de internet en telefonie diensten gewaarborgd kan worden. Deze inspecties worden routinematig gedaan door monteurs. Zouden deze monteurs waar we er te weinig van hebben en die teveel werk hebben ontlast kunnen worden van deze taak door een automatisch monitorend systeem?

Approach

Routinematige inspecties moesten worden vervangen door een sensoroplossing die proactief meldingen over afstand verstuurt wanneer er een fout optreedt met de ‘gezondheid’ van de kast of wanneer deze wordt geopend of gesloten. Wij onderzochten welke parameters inzicht gaven in deze activiteiten en vertaalden deze naar de juiste sensoren. Dit inspireerde ons om een ​​apparaat te ontwikkelen dat temperatuur, relatieve vochtigheid, deurstatus, lekwater, impact en oriëntatie (vandalisme) meet.

Result

Routine-inspecties zijn verleden tijd. De lange ritten om elke kast persoonlijk te inspecteren zijn overbodig geworden. Oorspronkelijk was 40% van de onderhoudsalarmen onjuist. Nu gebeurt dit nooit meer. Bereken zelf hoeveel geld en CO2 dit bespaart!

Want to find out more? We are happy to help you!

Niels Stamhuis

Managing Director
06 43 25 06 46
niels@dentiot.com

Vincent Wegener

Advisor – Co-founder
06 14 50 43 07
vincent@dentiot.com

Jurjen Lengkeek

Advisor – Co-founder
06 24 94 98 13
jurjen@dentiot.com

Let's start working together.

Dent IoT is part of the RDM Family: