Nooit meer routinematige
onderhoudsinspectie

Vraag

Over heel Nederland staan ze verspreid: straatkasten die dienen als een stuk van het netwerk waarover wij internetten en telefoneren. Deze kasten worden regelmatig gecontroleerd, zodat ons netwerk altijd naar behoren blijft functioneren. Niet geheel onbelangrijk dus! Deze controles worden uitgevoerd door inspecteurs en vinden periodiek plaats. Kan deze arbeidsintensieve klus vervangen worden door een zelfregulerend systeem?

Aanpak

De inspectie moest vervangen worden door een sensor-oplossing die pro-actief een seintje geeft wanneer er iets mankeert aan de ‘gezondheid’ van de kast en om op afstand te zien wanneer de kast open en dicht gaat. We onderzochten welke parameters ons inzicht gaven in deze activiteiten en vertaalden deze naar de juiste sensoren. Zo kwamen we op een device die temperatuur, relatieve luchtvochtigheid, status van de deur, aanwezigheid van water en de hoek waaronder de kast staat (vandalisme) meet.

Resultaat

Verspilde tijd aan routinematige onderhoudsinspecties is vanaf nu verleden tijd. Nooit meer onnodige ritten door het land om te inspecteren of alles nog klopt. Waar vroeger 40% van de huidige alarmen vals was, komt dit nu niet meer voor. Reken maar uit hoeveel geld en CO2 er nu worden bespaard!

Meer weten?
We helpen je graag!

Niels Stamhuis

Managing Director
06 43 25 06 46
niels@dentiot.com

Let's start working together.

Dent IoT is onderdeel van de RDM Family: