Grondwatermeetnet voor Hoogheemraadschap Schieland en Krimpenerwaard

Vraag

In Januari 2023 is Dent IoT middels een Tender de opdracht gegund om een grondwatermeetnet te leveren, installeren en beheren in opdracht van Hoogheemraadschap Schieland en Krimpenerwaard.

Dent IoT heeft hierbij de sensoren geassembleerd en geïnstalleerd langs de Krimpenerdijk aan de rand van de beeldschone Krimpenerwaard. De sensoren meten de hydrostatische druk in een waterkolom. Door de waterhoogte in de dijk, het talud en achterland nauwkeurig te monitoren, kan het verloop van de grondwaterstand in normale omstandigheden in beeld worden gebracht.

Aanpak

Het systeem bestaat uit grondwatersensoren inclusief datalogger welke met een radiomodule de sensorinformatie naar het internet verstuurd. Daarnaast is er een online portaal waarin alle sensorwaarden worden verzameld, verwerkt en opgeslagen voor verdere data analyse.

De beheerder heeft op deze wijze één eenduidige cockpit, waarvandaan het beheer uitgevoerd kan worden. Het systeem meld geautomatiseerd afwijkingen en fouten, zodat de beheerder adequaat kan reageren. Daarnaast biedt het systeem allerlei mogelijkheden om gemakkelijk diverse overzichten te genereren op basis van de verzamelde data. Zodoende kunnen de geohydrologen goed hun werkzaamheden verrichten voor analyse van de grondwatergegevens.

In dit project hebben we bestaande hardware gebruikt en geïntegreerd met ons IoT platform. Meer over onze meetnetwerken

Resultaat

Het resultaat van de opdracht is een grondwatermeetnet waarmee de opdrachtgever de aanstaande dijkrenovatie nauwlettend kan volgen op het vlak van grondwatermetingen.

Meer weten?
We helpen je graag!

Niels Stamhuis

Managing Director
06 43 25 06 46
niels@dentiot.com

Let's start working together.

Dent IoT is onderdeel van de RDM Family: