Over Dent IoT

IoT productontwikkeling sinds 2016

Marvin IoT ontwikkeling
(Kick)started in 2016

Dent IoT is een Nederlands elektronica ingenieursbedrijf opgericht in 2016 in Rotterdam met het doel om Internet of Things oplossingen te ontwerpen, te ontwikkelen en te produceren. Dent is een spin-off van RDM Makerspace (tegenwoordig RDM Next) en is opgericht door Niels Stamhuis, Jurjen Lengkeek en Vincent Wegener. De eerste hardware die ontwikkeld werd door Dent is een LoRa development board genaamd Marvin dat in 2017 op de Nederlandse markt gebracht werd door middel van een Kickstarter campagne. In 2018 is Marvin onder de naam MQSpark samen met MachineQ van Comcast in de VS geïntroduceerd.

Dent Engineering

Veel van de IoT productontwikkeling in de beginperiode van Dent gebeurde in opdracht van en in nauwe samenwerking met andere bedrijven. Voorbeelden hiervan zijn ontwikkelingen voor RET, Heineken en KPN, waarin Dent de rol van elektronicaexpert, netwerkexpert en productontwerper toebedeeld krijgt binnen grotere projecten zoals Shell Tapup. In 2021 is deze dienstverlening omgedoopt tot Dent Engineering.

Productontwikkeling

Dent heeft naast IoT ontwikkeling als dienstverlening de ambitie om zelf IoT producten in de markt te zetten. Voorbeelden hiervan zijn de eerder genoemde Marvin en de met Miggy ontwikkelde Multisensor. Hierbij dient de opgebouwde kennis uit voorgaande projecten als basis. Bij Dent is er altijd een nieuw product in de maak, dus schrijf je in voor de nieuwsbrief als je op de hoogte wilt blijven van nieuwe ontwikkelingen.

Team

Het team van Dent bestaat uit Industrieel Ontwerpers, Elektronica Engineers en Software Engineers. Met deze mix aan skills zijn ze in staat om (bijna) elk idee tot werkelijkheid te brengen.

Visie en Missie

Dent is opgericht met het doel om efficiënt en foutloos werken mogelijk te maken met behulp van IoT (Internet of Things). Oftewel: Werken zonder verspilling van tijd en middelen. Dit realiseren we door te meten waar de verspilling zit, zodat de juiste maatregelen voor procesoptimalisatie en automatisering genomen kunnen worden. Het slim inzetten van verbonden sensoren is hier een middel in, te beginnen met retrofit oplossingen en toepassen van IoT sensoren voor het oplossen van specifieke problemen.

Digitalisering: Van één sensor naar een internet der dingen

Hoe meer “dingen” er met het internet verbonden worden, hoe beter processen digitaal inzichtelijk worden. Met elke sensor die verbonden wordt kan dus een hoger niveau van procesautomatisering en efficiëntie behaald worden. Bij Dent zien we dat wat begint met het verbinden van één sensor, uiteindelijk uit zal groeien tot volledig verbonden processen waarin verspilling tot in detail opgespoord en verholpen kan worden.

Innovatie door samenwerking

Deze partijen gingen je voor

Experts op het gebied van product en IoT ontwikkeling

Dent IoT is expert op het gebied van product, elektronica, embedded hardware en firmware ontwikkeling. Daaraan voegen we connectiviteit toe, waardoor we slimme producten maken die geautomatiseerd data verzamelen. We beperken ons niet tot maar één dienst en hebben daarom op veel gebieden specialistische kennis in huis. Van hardware tot software, van UX tot UI. Kortom, er is ontzettend veel mogelijk: wij betrekken jou daar graag bij.

Neem contact op

Dent IoT is onderdeel van de RDM Family: