Ga naar de hoofdinhoud
< Kennis

 

Modulaire multifunctionele slimme sensor

Multisensor_Light wide iot

Eigenlijk is iedere IoT sensor uit dezelfde blokken opgebouwd. Een pcb printje met sensor en connectiviteit, de embedded firmware die alles aanstuurt, een behuizing met bevestigings-opties, en een batterij. Functioneel doet het eigenlijk bijna ook allemaal hetzelfde. Een opstart / configuratie routine, een meting en verwerking routine, een slaap interval en een communicatie routine voor de data communicatie. 

Het verschil is eigenlijk altijd in de sensoren, instellingen, en bevestiging. Veel cases zijn economisch niet te maken omdat de ontwikkelingskosten niet terugverdiend kunnen worden als je de hele sensor zou moeten ontwikkelen. Daarom de gedachte achter de Multisensor, schaalbaarheid. Hetzelfde embedded hardware product wat in allerlei cases in kan worden gezet, waardoor er een groot productie schaalvoordeel behaalt kan worden. Multisensor zit vol met sensoren en technieken die dingen meten, en door het meten kom je nog veel meer te weten over de context van waarin je aan het meten bent.

Uiteraard kunnen we op voorhand niet alle toepassingen bedenken. Daarom hebben we in het ontwerp rekening gehouden met de mogelijkheid om later sensoren toe te kunnen voegen, zodat Multisensor modulair wordt. 

Op het printje zit een connector kabeltje meegenomen waarmee we toegang hebben tot een aantal pinnen van de microcontroller. Deze kunnen we naar wens configureren, zodat we allerlei kleine printjes met een kabeltje eraan kunnen toevoegen, waarmee we gemiste functies naderhand kunnen toevoegen. Dit verwerken we dan in een add-on deksel die de reguliere deksel van de behuizing vervangt. Op die manier kunnen we altijd flexibel blijven en gemakkelijk, kosten-efficiënt en snel op veranderende vragen reageren. Dat is fijn, want hardware is van nature niet flexibel en gelden er lange doorlooptijden. 

Meer weten over Multisensor?

Dent IoT is onderdeel van de RDM Family:

nl_NLNederlands