IoT en product ontwikkeling

Hardware en electronica op maat

IoT en product ontwikkeling op maat

Dent is een veelzijdig ontwerp en ingenieursbureau en expert op het gebied van product, elektronica, embedded hardware en firmware ontwikkeling. Voeg daar connectiviteit aan toe, en je krijgt slimme producten die geautomatiseerd data verzamelen. Dent beperkt zich niet tot maar één dienst en heeft daarom op veel gebieden specialistische kennis in huis. Van hardware tot software, van UX tot UI, van maakbaarheid tot certificering.

Op deze pagina vind je wat Dent IoT voor jou kan betekenen.

Niels
Managing Director

Stap 1

Maatwerk of standaard producten?

In een wereld die continu in ontwikkeling is, gaat het steeds vaker over getallen en data, het liefst big. Oprichter Niels, IoT expert en enthousiast, denkt daarom graag met je mee over hoe je digitale technologie in kunt zetten voor jouw bedrijf en effectief met zulk soort data om kunt gaan. Hij weet precies de vinger te leggen op de plek waar jouw bedrijf kan innoveren, zowel operationeel als financieel. Dit hoeft niet altijd te gaan om het ontwikkelen van nieuwe producten, maar kan ook bereikt worden met het “aan elkaar knopen” van bestaande hardware of het inzetten van bijvoorbeeld Multisensor als basis. Kortom, Niels helpt je dit vraagstuk verder vorm te geven en, he likes a challenge: hoe groter en ingewikkelder de uitdaging, hoe beter!

Arie
Lead Prototype Officer

Stap 2

Product ontwikkeling

Nadat de ‘waarom’, ‘wat’ en ‘waar’ zijn vastgesteld met Niels, gaat Arie aan de slag met de ‘hoe’. Deze technische “innovator” is de beste in zijn vak en expert van de prototypen. Terwijl hij allerlei middelen uittest, is hij continu met jou in overleg om te garanderen dat het concept op alle gebieden klopt. Arie’s prototype is zijn meesterwerk, want: het moet technisch kloppen, financieel aantrekkelijk zijn en bovenal gebruiksvriendelijk werken.

Fons
Lead Design Engineer

Stap 3

Produceerbaar en schaalbaar

Nu is het tijd voor het grote werk, waarbij Dorien ideeën tot leven brengt en dromen in werkelijkheid verandert. Dat betekent dat zij het idee transformeert in een fysiek, betrouwbaar, maakbaar en visueel aantrekkelijke totaaloplossing. Van het fysieke product tot een werkende digitale automatisering en alles daartussen.

George
Hardware Design Engineer

Stap 4

Hardware IoT ontwikkeling

Als het idee op alle vlakken is gevalideerd, is het hek van de dam. Na het vieren van de nieuwgeboren innovatie, is het tijd voor de laatste stap. George prepareert nu de productielijnen en zorgt dat alles daarmee op schaal gemaakt wordt. Hierbij houdt hij rekening met alles waar je nog niet aan had gedacht, van certificering tot wet en regelgeving. En dan is het moment aangebroken: het project is voltooid. Afgeleverd op jouw deurmat, of die van jouw klant.

Jurjen
Co-founder & Advisor

Stap 5

Samenwerking en ontzorging

Nadat we samen succesvol een nieuwe innovatie hebben opgetogen, willen we ervoor zorgen dat deze áltijd blijft werken. Daarnaast wil je natuurlijk doorgroeien en schalen bij succes. Onze innovaties zetten we daarom graag samen in de markt, zodat jouw succes ook echt gelijk is aan het onze. Hierbij zorgen wij vervolgens voor levering, doorontwikkeling, service license agreements en garantie. Partnerships zijn de monopolie van deze eeuw.

Kennis op het gebied van IoT en product ontwikkeling

Wij zijn expert op het gebied van product, elektronica, embedded hardware en firmware ontwikkeling. Daaraan voegen we connectiviteit toe, waardoor we slimme producten maken die geautomatiseerd data verzamelen. We beperken ons niet tot maar één dienst en hebben daarom op veel gebieden specialistische kennis in huis. Van hardware tot software, van UX tot UI. Kortom, er is ontzettend veel mogelijk: wij betrekken jou daar graag bij.

Hardware & Firmware

Murata
Atmel
Microchip
Arm
ST
U-Blox
Nordic
Arduino

Wireless

WiFi
LoRa
LTE-M
NB-iot
Zigbee
Bluetooth

Software

Altium
Microsoft Azure
Google Cloud
IBM Cloud
Atmel start
MXP lab
CubeMX
NodeRed
MPLAB-X
And more…

Product design

Context research
User research
CAD / 3D modeling
Casing design
Concept design
Piloting
POC
MVP
Commercial Scalable Product
Prototyping

Production

Product assembly
Manufacturing
Maintenance
Certification
Patent

UX/UI

Mendix
Cumulocity
Unity 3D
Mock-ups
User testing
Graphic design

Multisensor: Een blauwdruk voor snelheid

Een Internet of Things oplossing bestaat uit veel facetten: Hardware, software en netwerk komen samen in elke IoT oplossing. Het ontwerpen van een IoT oplossing vanaf scratch kan daardoor traag en kostbaar worden. Gelukkig hebben we bij Dent al vaker met dit bijltje gehakt. Tijdens elk project hebben we meer kennis opgebouwd over hardware en de netwerken die we gebruiken, en is onze software stack gegroeid. Op die manier hebben we een blauwdruk voor snelheid kunnen bouwen. Deze blauwdruk zetten we graag in om jou te ondersteunen in jouw ontwikkeling. 

Neem contact opMeer over Multisensor

Dent IoT is onderdeel van de RDM Family: