IoT en product ontwikkeling

Hardware en electronica op maat

Dent IoT is een veelzijdig ontwerp en ingenieursbureau en expert op het gebied van product, elektronica, embedded hardware en firmware ontwikkeling. Voeg daar connectiviteit aan toe, en je krijgt slimme producten die geautomatiseerd data verzamelen. Dent IoT Engineering richt zich op meer dan één dienst en heeft daarom op veel gebieden specialistische kennis in huis. Van hardware tot software, van UX tot UI, van maakbaarheid tot certificering.
Neem contact opOntdek meer
Product ontwerp

Dent IoT Engineering heeft de competenties in huis elke oplossing in de juiste vorm te gieten. Hierbij stellen we altijd de gebruiker en gebruikscontext centraal

PCB ontwerp

In het ontwerp van de PCB (printplaat) worden alle functionaliteiten zoals communicatie, batterijduur, gewenste sensoren, interfaces zoals bijvoorbeeld USB of Bluetooth en geheugen meegenomen.

Embedded systems – Firmware ontwerp

De firmware is de software die ervoor zorgt dat jouw IoT product op de juiste manier werkt.

Prototypen en testen

Bij productontwikkeling hoort prototyping en testen. In de werkplaats van Dent IoT assembleren we elektronica en 3D printen we onderdelen.

Productiemanagement

Dent IoT beschikt over een netwerk van mogelijke productie locaties. Daarmee kunnen we ondersteunen in productie en productie geheel uit handen nemen.

Assemblage en kwaliteitscontrole

De door Dent IoT ontwikkelde producten en oplossingen bestaan meestal uit een samenstelling van PCB, behuizing, batterij, kabels, sensoren etcetera.

Software, dashboarding en applicaties

Om inzicht te krijgen in jouw bedrijfsoperatie, moet de gemeten sensordata inzichtelijk zijn. Een dashboard is een middel om IoT data op een gestructureerde manier weer te geven.

Sensoren huren en metingen

Laat sensormetingen en onderzoeken op maat uitvoeren door Dent IoT of huur tijdelijk sensoren om draagvlak te creëren binnen jouw organisatie. 

Ontwikkel en ontwerpadvies

Aangezien Dent IoT expert is op het gebied van techniek, sensoriek, productontwikkeling en gebruiksgemak kunnen wij in een vroeg stadium helpen met het maken van de juiste keuzes.

Idee generatie en workshops

Tijdens het genereren van concepten houden we altijd rekening met de context waarin het product gebruikt wordt, de gebruiker en de bestaande digitale systemen.

Certificering en markeringen

Voor een product verkocht kan worden, moet het in veel gevallen gecertificeerd worden om aan (inter)nationale eisen en normen te voldoen. 

Multisensor: Een blauwdruk voor snelheid

In veel projecten van Dent IoT Engineering gebruiken we Multisensor als startpunt, ook voor het maken van oplossingen op maat. Met zijn 7 verschillende sensoren, LoRa en Bluetooth zorgt Multisensor dat de meeste IoT cases gerealiseerd kunnen worden. Extra benodigde sensoren kunnen eenvoudig bevestigd worden, en aanvullende stukken code kunnen eenvoudig geupload worden, zodat ook gecompliceerde uitdagingen snel getackeld kunnen worden. Meer weten? Neem contact op!

Neem contact opMeer over Multisensor

Neem contact op

Contact Form Demo (#1) (#2) (#3)

Vragen? Contact Niels!

Niels Stamhuis

+31 10 – 333 04 61
niels@dentiot.com

Dent IoT is onderdeel van de RDM Family: