Ga naar de hoofdinhoud
IoT Asset ManagementIoT ProductontwikkelingMultisensor

Innovatiefonds SmartCity Dordrecht – Kademuren

Door 15 februari 2022Geen commentaar

In augustus 2020 kwamen we in contact met de nautische assetmanager van gemeente Dordrecht en hun collega’s bij Ingenieursbureau Drechtsteden. Naar aanleiding van de informatie over onze Multisensor was de interesse gewekt om samen te verkennen of Dent IoT voor de gemeente Dordrecht Multisensor Scheefstand kan inzetten. Zowel het meten scheefstand van gebouwen als de scheefstand en monitoring van kademuren zijn waardevol voor de gemeente Dordrecht.
Dent IoT heeft een innovatie voorstel ingediend bij het Innovatiefonds SmartCity Dordrecht. Binnen het kader van deze subsidie gaan we samen met de Gemeente Dordrecht en het Ingenieursbureau onderzoeken en testen hoe we Multisensor Scheefstand het beste kunnen inzetten voor de monitoring van de kademuren van Gemeente Dordrecht.

We gaan samen met de Gemeente Dordrecht en het Ingenieursbureau onze Multisensor Scheefstand toepassen op de kademuren in Dordrecht.  Hiermee helpen we de asset-manager om het beheer gedeeltelijk te automatiseren.

Maandag 7 februari jl. hebben we met goed resultaat ons voorstel gepresenteerd voor de commissie van het Innovatiefonds SmartCity. De commissieleden waren enthousiast en hadden scherpe vragen over ons voorstel. Het was mooi om te merken dat de vraag opkwam of Multisensor naast het monitoren van kademuren ook voor andere assets in de stad ingezet kon worden.

Dent IoT heeft haar deelname aan het InnovatieFonds SmartCity dus kunnen verzilveren en kijkt er naar uit om samen met het Ingenieursbureau Drechtsteden, Gemeente Dordrecht en partners Miggy en WiththeGrid een passende, betaalbare en moderne oplossing voor kademuren monitoring te kunnen ontwikkelen!

Wellicht dat deze implementatie daarna ook wel zal leiden tot meer inzet van Multisensor in het binnenstedelijk gebied.

nl_NLNederlands