Cases

Dent IoT helpt als ontwerp en ontwikkelbureau vele verschillende bedrijven met het toepassen van IoT in hun werk, producten of bedrijfsoperatie. Bekijk hier een aantal voorbeelden van ons werk, allemaal met als resultaat: kostenbesparing en efficiƫntie in de operatie van onze klant.

Shell TapUp

Besparing bij brandstof bezorging

Shell TapUp is een nieuwe onderneming van Shell, waarbij brandstof wordt bezorgd aan zakelijke klanten met een wagenpark. TapUp ondersteunt de energietransitie: minimaal belastende brandstoffen worden makkelijker beschikbaar middels een bezorgdienst. Is het mogelijk om deze bezorgdienst te optimaliseren?

Animal Tracker

Loslopende kuddes traceerbaar en veilig

Het kwijtraken en diefstal van vee is een grootschalig en kostbaar probleem voor boeren. Voornamelijk in landen waar kuddes dieren op grote stukken land loslopen is dit een veelvoorkomend probleem. Kan de lokalisatie vergemakkelijkt en diefstal van dieren voorkomen worden?

KPN

Nooit meer routinematige inspectie

Over heel Nederland staan ze verspreid: straatkasten die dienen als een stuk van het netwerk waarover wij internetten en telefoneren. Deze kasten worden regelmatig gecontroleerd, zodat ons netwerk altijd naar behoren blijft functioneren. Niet geheel onbelangrijk dus! Deze controles worden uitgevoerd door inspecteurs en vinden periodiek plaats. Kan deze arbeidsintensieve klus vervangen worden door een zelfregulerend systeem?

Miggy

IoT snel toegepast met veelzijdige multi-sensor

Veel bedrijven die willen beginnen met IoT, moeten zelf alles uitzoeken over hardware, connectiviteit, portalen en het belangrijkste: hoe ze dit alles integreren in hun eigen operatie. Miggy is een bedrijf dat het gat tussen de vraag naar IoT vanuit de markt en het aanbod vanuit de industrie overbrugt. Dent IoT is gevraagd om samen met Miggy een klein, veelzijdige multi-sensor te maken die gemakkelijk toepasbaar en te integreren is in bestaande operaties en gebieden.

MachineQ

3000 devs geholpen met IoT prototype

Het Internet of Things biedt enorm veel kansen. Hoe meer mensen weten van alle technologische ontwikkelingen die mogelijk zijn, hoe meer nuttige oplossingen er ontwikkeld kunnen worden. MachineQ, actief vanuit Philadelphia in de Verenigde Staten, was op zoek naar een laagdrempelige manier om programmeurs en ontwikkelaars in contact te brengen met deze mogelijkheden. Hoe kunnen we iedereen hier zo goed mogelijk in meenemen?

Humankind

Inzicht in gebruik en effectiviteit PRKLT

In opdracht van en in samenwerking met de Gemeente Rotterdam heeft Humankind een (tijdelijke) invulling voor parkeerplaatsen ontwikkeld. Het gaat hierbij om een modulair systeem van zit- en groen-elementen. Deze invulling kan aangevraagd worden door 3 buurtbewoners en wordt geplaatst op een regulier parkeerplek in de straat. Humankind kwam bij ons met de vraag: Worden de PRKLTs gebruikt en hoe vaak en wanneer? Deze antwoorden helpen bij de presentatie aan de gemeente en de keuze om deze PRKLTs permanent in te zetten.

Dent IoT is onderdeel van de RDM Family: